Kalah Zuid Holland by Secure Tactics

Het Kalah Combat System is voor mannen en vrouwen uit alle lagen van de bevolking, om zichzelf en hun geliefden te verdedigen. Het Kalah Systeem is geen vechtsport of typisch zelfverdediging systeem. Ook kennen wij geen gradaties of kleurbanden voor de deelnemers en houden wij ons niet bezig met kata’s, fancy moves of honderden technieken. Wij gaan om met “real world” geweld en trainen op een zo realistisch mogelijke manier. Trainen in Kalah is zwaar, je zult zweten, blauwe plekken oplopen, boos worden en misschien zelfs huilen. Je zult je grenzen verleggen en jezelf beter leren kennen.

Ontwerp zonder titel

Kalah, ruw vertaald uit het Hebreeuws, verwijst naar iets dat heel helder en heilig is. In één adem kan Kalah ook sterk en krachtig zijn. Het is het eindresultaat van ontelbare jaren tactische ervaring waarvan de ontwikkeling teruggaat tot de meest actieve gevechtseenheden van het Israëlische leger. Het omvat trainingen in hand-tot-handgevecht,  het ontwapenen van aanvallers met vuurwapens, zowel pistolen als revolvers en geweren. Ook wordt er getraind tegen bedreigingen en aanvallen met steek- en snijwapens en stokken.

Training in het systeem is moeilijk. Studenten worden blootgesteld aan technieken van wereldklasse maar ook getraind om de angst voor geweld zelf onder ogen te komen, te begrijpen en uiteindelijk aan te pakken. Het is dit niveau van realisme dat Kalah onderscheidt van andere systemen. We trainen onze studenten om onze technieken onder zo’n reëel mogelijke druk te ervaren, om ervoor te zorgen dat wanneer je het nodig hebt, je de beste overlevingskansen hebt.

Kalah leert studenten om te gaan met de psychologische en fysiologische effecten van een gevecht (de adrenaline rush ervaren wanneer je wordt bedreigd of aangevallen, de schrik van het gevecht, de fysieke eisen van de strijd). Kallah leert studenten het opbouwen van vertrouwen doormiddel van praktische training.

Kalah is een systeem dat drie Israëlische Special Forces vechttechnieken combineert namelijk:

  • Krav: Vechten
  • Lotar: Anti-terreur
  • Haganah: Defensie

Door deze drie vechtstijlen te combineren en te verbeteren, sneller te maken, en enorm meer effectief te maken vergroot het de overlevingskansen bij aanvallen met enorm veel geweld! Kalah is bekend als een van de meest effectieve vechtstijlen in Zuid-Afrika en Europa als het gaat om te overleven in extreme situaties! Kalah is voor iedereen die wil leren terug te vechten, die wil overleven en begrijpt dat een aanval elk moment kan gebeuren in elke onverwachte situatie. Bij Kalah leert men om te accepteren dat de aanvallen enorm hard en gewelddadig zullen zijn, en dat het je jouw leven kunt verliezen in één oogwenk.

De in Israël geboren IDAN ABOLNIK is de oprichter van het KALAH COMBAT SYSTEM.

Idan Abolnik werd geboren in het stadje Beer Sheva en ging bij het Israëlische leger. Binnen 18 maanden kwalificeerde hij zich als operationeel gevechtssoldaat en begon hij zijn tournee in Libanon en op de Westelijke Jordaanoever.

Hij werd al snel toegelaten tot de Golani-brigade waar hij diende in de Libanon-oorlog. De Golani-eenheid is een van de meest gedecoreerde infanterie-eenheden van de Israëlische defensiemacht, altijd in de frontlinie en deelnemend aan uitdagende operaties naast de Israëlische geheime dienst. Met een grote interesse in LMG werd hij teamleider in het speciale antitankraketteam.

Nadat hij zijn land had gediend, ging hij bij de Israëlische beveiligingseenheid werken als CPO (Close Protection Officer). Hij bracht tijd door bij de Israëlische Marshal Security voor de spoorwegen en werd benoemd tot teamleider in zijn operaties in Maritime Security over de hele wereld.

In 2003 kwam hij naar Zuid-Afrika en toen werd het KALAH COMBAT SYSTEM ontwikkeld. Tot op heden heeft Idan Abolnik met succes lokale en internationale organisaties getraind.

CF6A045C A242 45EC 9D1A DF7CD6E9E7FA 768x799 2
380747168 6474099155970723 5819492785072122059 n

Head Instructor Kalah Zuid Holland
Owner & Founder: Secure Tactics & Secure Options

Eduard wilde op jonge leeftijd al deelnemen aan Karate lessen. Echter was hij te jong en begon hij op 6 jarige leeftijd met Judo. Op 13 jarige leeftijd ontdekte hij Muay Thaiboksen, waar hij  een aantal wedstrijden in de ring heeft gedaan. Na een aantal jaar getraind te hebben in Thaiboksen en MMA, behaalde Eduard zijn FITVAK A, ACE en AFN diploma’s en ging werken als Fitness, groepsles en Spinning instructeur. Ongeveer in dezelfde periode ging hij werken als Horeca Portier en evenementen beveiliger (stand by teams). In de tussentijd kwam hij in contact met Krav Maga, waar hij een aantal jaar bij verschillende scholen in Nederland heeft getraind.

Na een aantal jaar gewerkt te hebben als sportinstructeur, begon Eduard als Buitengewoon Opsporingsambtenaar in het Veiligheidsteam van de Nederlandse Spoorwegen. Hij merkte al gauw dat zijn ervaring als horeca portier goed van pas kwam. Hij was gewend om onder stress en chaos te handelen, terwijl dit vandaag de dag nog weleens verkeerd gaat, als het gaat om verbale- en fysieke agressie. 

Omdat Eduard zijn opgedane ervaring graag wilde delen en meer verdieping wilde meegeven aan BOA’s en Beveiligers, is hij nu ook werkzaam als Docent RTGB (Regeling Toetsing Geweldsbeheersing BOA)

bow tie

Geen Fancy Moves

Realistisch en effectief, Kalah bestaat niet uit kata's, choreografie of andere fancy moves. Wil jij jouw kans op overleving vergroten? Of wil jij een acteur worden in een Hollywood film?

mindset 1

Train jouw mindset

Fysieke agressie of een gewelddadige aanval is eng en activeert de vecht of vlucht reactie. Wij leren jou deze reactie beheersen.

feud

Realistische training

Om geweld te trotseren en te overleven, moet jouw training zo dicht mogelijk bij de realiteit staan. Wij simuleren stress en chaos in een veilige omgeving.

principle

No-nonsense principes

Het Kalah systeem spreekt niet over het aanleren van technieken, maar trainen met principes. Het principe is makkelijk aan te leren ook zonder vechtsport achtergrond.

Translate »